#ERIKSMINDEEFTERSKOLE #LIGEVÆRD
#TEATER #MENNESKELIV #KULTUR
#KUNST #HÅNDVÆRK #FORUNDRING

Onsdag den 9. jan. fra kl. 18 – 21

er der åbent hus på alle landets efterskoler og selvfølgelig også på Eriksminde.

I januar er det mørkt og koldt, men vi tænder et lys for de gæster, som kommer for at høre om hvordan vi laver efterskole. Eleverne viser rundt og der er kaffe, kage og en samtale med en medarbejder i spisestuen efterfølgende.

Vær velkommen!

GYSERLØB
Som noget nyt i år skaber Eriksminde Efterskole hele skolen om til et kæmpe gyserløb, hvor du har mulighed for at sætte din fornuft på spil. Vær klar på at se skolens dybeste hemmelighed fyldt med skræk og rædsel.

PUNKT
Det er et interaktivt totalteater, hvor du som besøgende kommer til at opleve hele historien gennem hovedrollens synsPUNKT. Du skal igennem diverse rum og lignende, hvor du kommer til at møde dine værste mareridt, som er kommet til live.

HISTORIEN BAG
For over 150 år siden lå der en dyb hemmelighed på Eriksminde. Meget få mennesker kendte til den, for den var så grum og mørk, at selv frygten havde svært ved at finde vej. Det var Anstalten. Det var den, der sørgede for at vi, de raske var adskilt fra dem, de syge fra Anstalten. En af dem, Mauda forsvandt pludselig en dag fra Anstalten. Det siges, at hun går rundt mellem de raske- den dag i dag.

PRAKTISK
Da det er åbent hus, er arrangementet GRATIS for alle.
Vi anbefaler dog ikke, at du går ruten hvis du døjer med rygproblemer eller er gangbesværet.
Børn under 7 år anbefales også at undgå ruten, da det kan blive rigtig skræmmende.
Vi har vores hal åben hele aftenen, hvor man kan købe en kop kaffe og kage, hvis det kunne friste.

HVOR
Eriksmindevej 40, 8300 Odder
Det er muligt at parkere uden for skolen.

HVORNÅR
30. oktober 2018 – 18:00 til 21:00
31. oktober 2018 – 18:00 til 21:00
O.B.S! Vi gør opmærksom på, at turen i sig selv IKKE varer 3 timer, men at det blot er tidsrummet for, hvornår man kan komme.

SIKKERHED
Vi har folk til at holde øje med dig under hele turen, dermed er vi hele tiden klar, hvis du skulle få det dårligt, blive skræmt for meget eller generelt bare gerne vil ud.

SPØRGSMÅL
Kontakt os gerne her på vores Facebook-side eller via mail til post@eriksmindeefterskole.dk

Vi glæder os til at se dig.

TV2Østjylland kom forbi

Lørdag den 8. sep. 2018 afholdtes det årlige jubilæumsarrangement med deltagelse af både 10, 25, 40, 50 og 60 års-jubilarer. Det er altid fantastisk at høre jubilarerne fortælle om deres tid på Eriksminde og især at

høre dem fortælle hvad deres ophold på Eriksminde kom til at betyde for deres videre færd i livet.

Jubilæum fejres hvert år ca. den anden weekend i september.

2018 Jubilæum

Søndag 30. sep. kl. 13 – 17
er der åbent hus på Eriksminde.

Kom og besøg os, få en rundvisning, hør eleverne fortælle, få en kop kaffe og en snak med lærerne. Få et indtryk!

Årets jubilæumsarrangement er som vanligt for 10-, 25-, 40-, 50-, og 60-års jubilarer hvilket betyder at de inviterede er
årgang 2007-2008
årgang 1992-1993
årgang 1977-1978
årgang 1967-1968
årgang 1957-1958

Elever fra disse årgange bør sætte kryds i kalenderen og sørge for at alle fra årgangen får invitationen.

Dagens foreløbige program:

Kl. 14.30 – Eftermiddagskaffe.
Kl. 17.00 – Orientering om skolen, om elevforeningen & sang i Storstuen.
Kl. 18.00 – Festmiddag.

Prisen for arrangement inkl. festmiddag er 125,- kr.
Øl, vin og vand kan købes.

Billet skal købes på forhånd.
Hvis du har problemer med online-billet-købet, så skal du henvende dig til skolen på 86556142

KØB BILLET

Efter en varm og tør sommer med afsvedne græsplæner blev der igen liv på Eriksminde søndag 12. aug, hvor regnen silede ned og hvor elevhold 18-19 ankom i spændt forventning om alt det nye.

Læs forstander Lynge Korsgaards velkomsttale til årgang 18-19 ved åbningsmødet 12. aug. 2018

LÆS TALEN

Søndag 12. aug står Eriksminde klar til at modtage årgang 2018-2019.
111 unge mennesker med sommerfugle i maven vil søndag indtage skolen og i løbet af de næste uger og måneder gøre den til deres.

Der er sker nye ting på Eriksminde:
Elevgangene har fået nye navne, der er ansat tre nye lærere og Lynge Korsgaard er startet som forstander. Det bliver et godt skoleår.

Se artikel i Horsens Folkeblad om det nye forstanderpar

Tale ved afslutningen for årgang 17-18
juni 2018, v/ Søren Møllgaard Kristensen

Fik du ikke alle ordene i Søren Møllgaard Kristensens tale med ved afslutningen for årgang 17-18, så kan du stille og roligt læse hele talen her

Læs talen

17-18 Udstilling på Godsbanen, Aarhus

Europadag på Eriksminde Efterskole

På Eriksminde Efterskoles 10. årgang er eleverne i gang med deres afsluttende opgave.

En gruppe på 4 elever har valgt at lave en begivenhed som en del af denne afsluttende opgave. De skriver:

“På vores skole går vi meget op i, at alle skal have det godt, ligegyldigt hvor i verden de kommer fra. Derfor ligger det os meget nært at sætte fokus på de steder, hvor alle ikke altid har det godt. Et af de steder er asylcentre rundt omkring i Danmark, hvor vilkårene med hjælp fra jer kan forbedres markant.

Vi inviterer derfor til en hyggelig eftermiddag/aften i velgørenhedens tegn. Der vil både være musik, poesi og politiske talere. Under arrangementet vil det være muligt at købe kaffe og kage samt lækker aftensmad hen på aftenen. Alle pengene herfra vil gå ubeskåret til et asylcenter i Danmark.

Entréen er i øvrigt donations-baseret og eventet er for alle!

Kærlig hilsen Julie Solkær, Iben Agervig, Sara Seemand og Sofia Hausgaard ♥”
Følg begivenheden på Facebook

Program for dagen

12.45 Henrik Kokborg – Fotoudstilling og foredrag – https://stiften.dk/odder/Mine-fotos-skal-ikke-staa-alene/artikel/496724