#ERIKSMINDEEFTERSKOLE #LIGEVÆRD
#KREATIVITET #MUSIK #BEVÆGELSE
#TEATER #MENNESKELIV #KULTUR
#KUNST #HÅNDVÆRK #FORUNDRING

Lørdag den 8. sep. 2018 afholdtes det årlige jubilæumsarrangement med deltagelse af både 10, 25, 40, 50 og 60 års-jubilarer. Det er altid fantastisk at høre jubilarerne fortælle om deres tid på Eriksminde og især at

høre dem fortælle hvad deres ophold på Eriksminde kom til at betyde for deres videre færd i livet.

Jubilæum fejres hvert år ca. den anden weekend i september.

2018 Jubilæum

Søndag 30. sep. kl. 13 – 17
er der åbent hus på Eriksminde.

Kom og besøg os, få en rundvisning, hør eleverne fortælle, få en kop kaffe og en snak med lærerne. Få et indtryk!

Årets jubilæumsarrangement er som vanligt for 10-, 25-, 40-, 50-, og 60-års jubilarer hvilket betyder at de inviterede er
årgang 2007-2008
årgang 1992-1993
årgang 1977-1978
årgang 1967-1968
årgang 1957-1958

Elever fra disse årgange bør sætte kryds i kalenderen og sørge for at alle fra årgangen får invitationen.

Dagens foreløbige program:

Kl. 14.30 – Eftermiddagskaffe.
Kl. 17.00 – Orientering om skolen, om elevforeningen & sang i Storstuen.
Kl. 18.00 – Festmiddag.

Prisen for arrangement inkl. festmiddag er 125,- kr.
Øl, vin og vand kan købes.

Billet skal købes på forhånd.
Hvis du har problemer med online-billet-købet, så skal du henvende dig til skolen på 86556142

KØB BILLET

Efter en varm og tør sommer med afsvedne græsplæner blev der igen liv på Eriksminde søndag 12. aug, hvor regnen silede ned og hvor elevhold 18-19 ankom i spændt forventning om alt det nye.

Læs forstander Lynge Korsgaards velkomsttale til årgang 18-19 ved åbningsmødet 12. aug. 2018

LÆS TALEN

Søndag 12. aug står Eriksminde klar til at modtage årgang 2018-2019.
111 unge mennesker med sommerfugle i maven vil søndag indtage skolen og i løbet af de næste uger og måneder gøre den til deres.

Der er sker nye ting på Eriksminde:
Elevgangene har fået nye navne, der er ansat tre nye lærere og Lynge Korsgaard er startet som forstander. Det bliver et godt skoleår.

Se artikel i Horsens Folkeblad om det nye forstanderpar

Tale ved afslutningen for årgang 17-18
juni 2018, v/ Søren Møllgaard Kristensen

Fik du ikke alle ordene i Søren Møllgaard Kristensens tale med ved afslutningen for årgang 17-18, så kan du stille og roligt læse hele talen her

Læs talen

17-18 Udstilling på Godsbanen, Aarhus

Europadag på Eriksminde Efterskole

På Eriksminde Efterskoles 10. årgang er eleverne i gang med deres afsluttende opgave.

En gruppe på 4 elever har valgt at lave en begivenhed som en del af denne afsluttende opgave. De skriver:

“På vores skole går vi meget op i, at alle skal have det godt, ligegyldigt hvor i verden de kommer fra. Derfor ligger det os meget nært at sætte fokus på de steder, hvor alle ikke altid har det godt. Et af de steder er asylcentre rundt omkring i Danmark, hvor vilkårene med hjælp fra jer kan forbedres markant.

Vi inviterer derfor til en hyggelig eftermiddag/aften i velgørenhedens tegn. Der vil både være musik, poesi og politiske talere. Under arrangementet vil det være muligt at købe kaffe og kage samt lækker aftensmad hen på aftenen. Alle pengene herfra vil gå ubeskåret til et asylcenter i Danmark.

Entréen er i øvrigt donations-baseret og eventet er for alle!

Kærlig hilsen Julie Solkær, Iben Agervig, Sara Seemand og Sofia Hausgaard ♥”
Følg begivenheden på Facebook

Program for dagen

12.45 Henrik Kokborg – Fotoudstilling og foredrag – https://stiften.dk/odder/Mine-fotos-skal-ikke-staa-alene/artikel/496724

13.30 Vores Europa – Elena Askløf og Peter Laugesen – Europæiske udfordringer og potentialer – https://voreseuropa.dk/

15.00 Officiel velkomst

15.20 Ditte Marie Tejsen – Byrådspolitikker i Odder

15.45 Poetry Slam – Laura Valentin og Laura Laura

16.00 Lone Norlander Smith – Byrådspolitikker i Aarhus og forældremyndighedsværge for to uledsagede flygtningebørn

16.30 Folkemusik – Rod Sinclair, Denis Mclaughlin, Filt Kristensen, Søren Iversen, Børge og Mette Solkær

17.15 Undertekst – Band – https://www.facebook.com/UNDERTEKST/

18.00 Mahad Yussuf – Byrådspolitikker i Aarhus

18.30 Funtures Knell – Band – https://www.facebook.com/Futures-Knell-162530131093933/

19.00 Moebius – Band – https://www.facebook.com/moebiusmoebiusmoebius/

20.00 Lige et sekund – Band

20.45 Fillé – Band

21.30 Bjørkkoret og tak for i dag og i aften

Kunst, håndværk, kreativitet, musik og design

Eriksminde Efterskole udstiller sædvanen tro i Den rå Hal på Godsbanen i Aarhus. Vi er stolte af det vores elever kan kunstnerisk – det skal ud i verden.

Det er de unge der definerer sig selv i den ny tid. De er nysgerrige, åbne, forundringsparate, modige, umiddelbare og tænksomme. De går forrest og er med til at bane vejen for det der skal komme.

På Eriksminde har vi mere end 30 års erfaring med at lade vores elever arbejde med en selvstændig kreativ opgave, hvor formålet er at give dem de nødvendige redskaber og rammer for en kunstnerisk proces, som udmøntes i et selvstændigt kunstværk.
Fra år til år oplever vi et kontinuerligt højt niveau – fingeren på pulsen i tiden, med stærke personlige referencer som tvivl og eksistentielle, personlige spørgsmål udtrykt i et nutidigt relevant sprog.
Værkerne spænder fra de traditionelle kunstformer som maleri, keramik, tegning, digtning, dramaturgi, musik, foto og design over i nye udtryksformer som de konceptuelle og performative publikuminddragende tilgange.

Undervejs er der koncert, digtoplæsning og andre gode sager

Velkommen til alle nysgerrige. Vi glæder os til at se jer

Den Rå hal på Godsbanen, Aarhus
30. maj kl. 15 – 19 – gratis entre