#ERIKSMINDEEFTERSKOLE #LIGEVÆRD
#KREATIVITET #MUSIK #BEVÆGELSE
#TEATER #MENNESKELIV #KULTUR
#KUNST #HÅNDVÆRK #FORUNDRING
04
NOV
2014

Iben Alvad 1960-2014 – Mindeord

Posted By :
Comments : Off

Mindeord Iben Elisabeth Alvad

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om at Iben ikke er blandt os mere.

Iben har de sidste 25 år haft sin daglige gang på Odder Musikskole og i over 20 år været på Eriksminde Efterskole. Den 6. december i år kunne Iben have fejret 25 års jubilæum på Odder Musikskole, det nåede hun desværre ikke. Iben har i sit virke været med til at højne det musikalske niveau alle de steder hun har været. Som klaverunderviser og korleder for Ibena Bambina og Vocabena i musikskoleregi, som korleder for Ibenakoret i Horsens, samt i klaverundervisningen og korledelsen på Eriksminde Efterskole. Iben elskede musikken og det samvær, der fulgte med. Hun var til alle tider med på noget nyt, var opdateret og nytænkende, og der var aldrig kedeligt omkring Iben. Hun elskede at grine og at blive grint af og med, og ingen, der kendte Iben, har kunnet undgå at blive smittet af hendes ukuelige humør. Iben favnede også det stille samvær, og når eleverne kom til undervisning, var det ikke kun for at spille klaver, men også for at være sammen med hende. Iben var på alle måder nærværende, kærlig og loyal. Når hun skulle undervise på Eriksminde, kom hun altid en time før for at kunne spise med eleverne og hastede aldrig hjem. Iben holdt ikke kun af de mennesker, der var omkring hende. Dyr og planter stod hende meget nær, og hun sørgede for, at der altid var grønt omkring hende og hendes medmennesker og følte sig også hjemme blandt alle sine dyr i Sondrup Bakker.

Iben var ikke som folk er flest, heldigvis. På sin egen helt særlige måde pustede hun liv og energi i den musik, som hun så rundhåndet delte ud af. Iben var musiklærer af hele sit hjerte, det blev aldrig bare et arbejde. Hun fortsatte trods sygdom stædigt sit virke og glædede sig indtil det sidste til at komme tilbage til eleverne og korene. Hun nægtede at give op, og trods fremskreden sygdom startede hun nye projekter op, købte garn og strikkede trøjer til gode kollegaer, et arbejde andre nu må gøre færdigt i Ibens ånd.

Iben kæmpede til det sidste, men kræfterne slap op, og fredag den 31. oktober sov hun stille ind med sine nærmeste omkring sig. Englekoret har nu fået en fantastisk korleder.

Iben efterlader sig udover sin familie tusindvis af børn, unge og voksne, som for altid vil have musikken og kærligheden med sig. Tusind tak for alle tonerne!

Æret været Ibens minde.

På vegne af alle på Eriksminde
Søren Møllgaard Kristensen

 

Om forfatteren